ظروف مسی دستی و ماشینی

ظروف مسی دستی و ماشینی

استفاده از 

ظروف مسی با توجه به فوائد بسیاری که برای بدن دارد از قدیم الایام در ایران مرسوم بوده است.  تولید

ظروف مسی در گذشته با مشکلات و سختی های زیادی همراه بوده است. در حال حاضر و با توجه به پیشرفت علم و صنعت و به کارگیری ابزار آلات مدرن و پیشرفته در تولید 

ظروف مسی ، تولید صنعتی ظروف مسی رونق گرفته است.

روش های تولید ظروف مسی

۱- تولید ظروف مسی به روش دستی

در این روش از تولید هنرمندان مسگر که اکثرا در شهرهای زنجان ، اصفهان و کرمان رواج داشته که با استفاده از ابزارهای سنتی تولید ظروف مسی (چکش وسندان ) انجام می شده است.  هنرمند مسگر ابتدا ورق مسی را جهت درست کردن ظروف به اندازه های مختلف  برش داده بعد آن را روی  سندان با ابزارهای مختلف حالت داده و جاهایی که به هم وصل می شدند بصورت نر و ماده برش می دادند.

سپس آن را  بوسیله تنه کار با حرارت جوش می دادند . سپس ظروف آماده شده را با اسید شسته آنرا بصورت چرخشی حرارت داده  هنگام چرخش یکمی پودر لحیم (نشادر ) آغشته به پنبه برروی مس بصورت پراکنده اضافه می کردند تا رنگ مس سیاه شود.  وقتی مس سیاه شد بهش قلع می زدند و بعد با پنبه قلع را به بدنه مس می مالیدند .

۲- تولید صنعتی

در این روش ابتدا با استفاده از کوره ذوب مس و در دمای ۱۱۰۰ سانتیگراد ، مس های ضایعاتی را ذوب کرده و قالب گیری می کنند.  پس از قالب گیری با استفاده از دستگاه نورد مس قالب ها را به شکل ورق های رول مس در می اورند. این مرحله چندین بار تکرار می شود تا ضخامت ورق مس به اندازه مناسب جهت تولید ظروف مسی برسد.  پس از این مرجله ورق های طولی مس به قطعات کوچکتر برش زده میشود. این قطعات در شکل های مربع و مستطیل و دایره می باشد.

مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها